България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Коалирането с ГЕРБ за евроизборите било джакпот за СДС

Красимир Премянов и Евгений Бакърджиев коментираха политическата ситуация в страната

22.03.2019 | 09:04 Редактор: Ивайло Николов
Коалирането с ГЕРБ за евроизборите било джакпот за СДС

ГЕРБ и СДС ще се явят в коалиция на предстоящите избори за Европейски парламент през май. За това се разбраха лидерите на двете партии след преговори в централата на ГЕРБ. Решението идва, след като миналата седмица председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол призова българските партии в нея, сред които са именно ГЕРБ и СДС, да се обединят за предстоящите евроизбори на 26 май. СДС ще получи две места в листата за евровота.

Бившият председател на Висшия съвет на БСП Красимир Премянов, заяви в студиото на "България сутрин", че от това взаимодействие СДС ще спечели повече, въпреки че не изключи да има ползи и за ГЕРБ, но каза, че не е голям оптимист за резултата от него.

Бившият вицепремиер на България Евгений Бакърджиев определи новата коалиция като джакпот за СДС, защото иначе те трудно биха успели да вкарат дори един човек в европарламента.

"ГЕРБ дотук традиционно е включвал в листите си представители от други политически формации. Това ще е за пореден път включване на хора в листата на ГЕРБ", каза той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Двамата говориха и за това, че европейските избори у нас се превръщат във вътрешна битка с личностни нападки и скандали с имоти, но ни очаква още много до 26 май.

По думите на Красимир Премянов и Евгений Бакърджиев резултатите ще покажат дали ще има основание за искане на предсрочни парламентарни избори у нас.

"Разслоенията в Европа, балканизирани и побългарени у нас, дават много по-големи поражения. Това е сбъркана политика", посочи Бакърджиев. 

Гледайте видеото с цялата дискусия.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК