Жители на "Младост" на протест срещу строеж върху зелена площ

Те не са съгласни с проект на издигането на 12-етажна сграда в междублоково пространство

21.03.2019 | 08:40 Редактор: Зорница Костадинова
Жители на

"Младост" на бунт срещу пореден строеж. Жителите на квартала протестират срещу решение на общината да разреши мащабно застрояване на зелена площ в междублоково пространство.

Гражданите на столичния квартал са против строежа на 12-етажна сграда пред блок 73, чийто проект е одобрен през декември миналата година. 

"Не сме съгласни да дишаме мръсен въздух и шумът от строежа на нова улица да минава точно под балконите ни. Проблемът трябва да се реши като тази собственост се обяви за обществена", заявиха протестиращите пред репортер на Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали са се свързали с някого заради случая те отговориха:

Свързали сме се с кмета Румен Русев, г-жа Фандъкова и архитекта Здравко Здравков, но отговор няма вече втори месец. Направихме подписка и до Министерския съвет.

Друг проблем, който гражданите посочиха, е преместването на централен водопровод заради въпросния строеж. Хората от квартала се притесняват, че разноските за това ще трябва да бъдат покрити от тях.

Протестът ще се състои в 18:30 часа днес пред 73 блок в "Младост". Жителите му приканват всеки, който желае, да се включи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК