България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Емоционално: Дара Екимова записва дует с Дими 11 години след смъртта му

Младата изпълнителка подготвя и самостоятелна песен - "Пробвай се"

21.03.2019 | 10:35 Редактор: Зорница Костадинова
Емоционално: Дара Екимова записва дует с Дими 11 години след смъртта му

11 години след смъртта на Дими от група "Сленг", 16-годишната му дъщеря вдъхна нов живот на една от най-обичаните български песни - "Мой свят". А след ден ще застане рамо до рамо с група музиканти в един емоционален и носталгичен концерт.

В "България сутрин" гостуваха Дара Екимова, пианистът Станислав Петров и китаристът Светослав Славков. Заедно с още музиканти те ще изнесат концерт на 22 март от 23 часа в столичен клуб.

Изпълнителката е категорична, че когато се връщаме назад във времето и си спомняме за баща ѝ, трябва да го правим с усмивка. Както и заради хубавата българска музика, която се е правела тогава.

"Изпитвахме отговорност към "Мой свят", защото това е песен, която много докосва хората", сподели Дара.

И уточни, че не се е захванала с проекта заради печелене на слава, а заради любовта към баща си. В тази връзка тя подчерта, че не бяга от факта, че е дете на известни родители, а се гордее с това.

На въпрос какво свърза музикантите с изпълнителката, те отговориха така:

"Подтикна ни основно това, че обичаме смислената българска музика."

Разкриха също, че на концерта ще изпълнят 10 песни на група "Сленг", включително "Синьо" и "Мой свят".

Междувременно Дара Екимова подготвя самостоятелна песен, озаглавена "Пробвай се". Клипът към нея е в процес на заснемане. Певицата издаде, че има поп и рап звучене.

Младата изпълнителка увери зрителите на Bulgaria ON AIR, че е готова да навлезе в музикалния бизнес и не се страхува от конкуренцията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК