България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Животът в София поскъпва - нормално, заплатите тук са високи, казват специалисти

Емил Хърсев и Гарабед Минасян обаче разграничиха столицата от останалите градове в страната
Публикувана: От:

Още по темата

 

Изненада в класацията на най-скъпите градове в света. София бележи сериозен скок в цените за миналата година и се изкачва с 29 места до 90-а позиция. Париж е на върха в класацията на най-скъпите градове в света заедно с Хонг Конг и Сингапур. Проучването сравнява цената на общите артикули в 133 града. Българската столица бележи сериозен скок в цените през последната година. Така попада в топ 12 на най-бързо поскъпващите градове в света, следван от Казабланка, Мускат и Абу Даби. 

Финансистът Емил Хърсев и икономистът Гарабед Минасян коментираха тази класация в студиото на "България сутрин". Хърсев категорично не се съгласи, че цените са повишени, а заплатите били същите. 

По думите му доходите в София са нараснали и икономическата наука казва, че следва повишение на цените.

"Също сериозен фактор, който никой от статистиците не отчита , това е увеличаващият се дял на туристите спрямо основното население", подчерта финансистът.

Хърсев допълни още, че средната заплата у нас се вдига, а скокът на София в класацията за скъпи градове бил заради гаф в методиката.

Заедно с икономиста Гарабед Минасян обаче се съгласиха, че София не е България и животът в други градове в нашата страна не е толкова скъп.

"Тук разходите са повече и доходите са повече - съвсем нормално е. Животът в столицата не е толкова показателен за живота в страната изобщо. Той изглежда значително по-различен от столицата", каза Минасян пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте видеото с цялата дискусия.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    20 мар 2019 | 10:39

    До 2030-та разграбената отвсякъде и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от около 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще, особено за общините в провинцията. Честити кретено-масоно-еврео атлантически ценности, сега и 2% от БВП за НАТО за секретната им космическа програма с квантови технологии от Сивите, вместо с тия пари да направим света по-добро място за живот на живота в него, до 2050-та обективната реалност на Космоса ще направи изфантазираната реалност на ограниченият в съзнанието биологичен отпадък кретено-масоно капиталист на пихтия заради измененията с планетата, които ще се разгърнат, етаж по етаж като кули близнаци в добре организиран фалшив терористичен атентат от 2001-ва.