България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Скандален призив на директор "взриви" родители, проблемът не бил от вчера

Срещу г-жа Весела Неделчева били подавани множество сигнали за злоупотреби
Публикувана: От:

Смущаващ запис, направен по време на педагогически съвет, разбуни духовете. Директорът на 78 СУ "Христо Смирненски" в Банкя Весела Неделчева отправя призиви и дори заповядва на учители да не влизат в контакт с родителите на учениците. Аудиозаписът е разпространен от Националния комитет за качествена и иновативна образователна система. Оттам посочват, че това не е първият сигнал за, по думите им, "безобразно лошо отношение на директорката не само към родителите, но и към учителите".

Още по темата

 

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система инж. Васил Николов посочи, че това е в пълен противовес с цялата образователна система в България.

"Безцеремонното поведение на г-жа Весела Неделчева обаче не ни изненадва, тъй като подобни неща продължават години наред. Многократно са подавани сигнали, свъразани с неправомерни действия спрямо учители и злоупотреби", отбеляза още той.

"Разпространеният запис е в рамките на няколко секунди. Думите на директора може дори да не са били в тази насока. Дори не сме сигурни, че това е гласът на Весела Неделчева", посочи пък председателят на Синдикат "Образование" д-р Юлиян Петров в студиото на "България сутрин".

И коментира, че директорите на българските училища създавали изключително добър формат на комуникация с родителите на учениците. 

Според директора на столичното 51 СУ Асен Александров сигурността на децата е на първо място. В последните години обаче се наблюдавала тенденцията, че ценност номер едно сред българските ученици е да бъдат популярни.

"Затова те носят в себе си записващи устройства, разпространяват клипове и т.н. Това обаче е тревожно и дори е забранено", допълни Александров в студиото на Златимир Йочев и Гергана Венкова.

Харесайте ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )