България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Ансамблите на България'' се събират за спектакъл в Зала 1 на НДК

Николай Божков е продуцент на програмата, която ще представи фолклор от няколко области в страната

19.03.2019 | 10:33 Редактор: Ивайло Николов

"Ансамблите на България" - първа част е предстоящият концерт-спектакъл, който ще се проведе в НДК тази неделя в легендарната Зала 1.

В него ще се изявят професионалните ансамбли "Пазарджик", "Загоре", "Странджа" и "Добруджа". Продуцентът на спектакъла Николай Божков разказа в студиото на "България сутрин", че те ще представят най-характерните и емблематични произведения от собствения си фолклорен регион. 

"Има характерни белези в музиката и облеклото, от които запознат човек, любител на фолклора, може да каже от кой регион е. Важното е, че тези ансамбли ще представят наистина своя регион. Тяхната основна визия и задача е била да поддържат и показват фолклора от своя си регион. Те ще представят това, за което полагат усилия всеки ден", допълни още продуцентът. 

От ефира на Bulgaria ON AIR той покани всички да присъстват на спектакъла, за да се насладят на фолклорното изкуство, като каза, че дори билетите за залата за най-малките зрители ще са безплатни.

Божков допълни още, че е трудна организацията на подобен спектакъл, но неслучайно е обявена като "първа част", защото неговата концепция е да има още, в които да са представени ансамбли от други фолклорни области на България.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК