България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

"Завърналите се": Наши географи загърбиха САЩ, за да отворят пекарна в Чавдар

Петя Кертикова ни разкрива вълнуващата история на Антон и Мария
Публикувана: От:

Още по темата

 

Тази седмица в "Завърналите се с Петя Кертикова" ви отвеждаме в една от най-малките общини в България - Чавдар. Там двама географи отварят пекарна - собствен бизнес, който стартират след прибирането си от Съединените щати, където остават 13 години.

Антон и Мария се завръщат от Щатите, за да отворят собствен бизнес в най-малката община у нас. Тяхното верую е "Хляб не се хвърля".

Двамата изкарват 13 години в Денвър преди да вземат решение да се приберат в България. Причината е нарастващата вълна от насилие зад Океана. След завръщането си те решават да се впуснат в света на бизнеса. Сега двамата дават работа на петима души от региона. 

"Пускахме хляб няколко пъти седмично, който обаче не се продаваше. Затова го раздавахме. Когато излезе крайният продукт и разчупя топлия хляб, ми се разтапя сърцето. Винаги сме си говорили, че един ден ще се приберем. Като отидохме в САЩ имаше по 1-2 масови стрелби в годината. Накрая станаха всеки месец. Затова и решихме да се приберем", разказа Антон Митов.

Неговата половинка Мария Цачева пък разкрива, че вече са сбъднали американската си мечта и сега трябва да сбъднат българската си. Затова и вкарват всичките си пари в новия бизнес.

"Взехме решение да направим наш бизнес. Сутрин, като ставахме за хляб, той вече беше свършил и така се решихме да направим пекарна. В началото нямахме идея как се пече хляб. Идеята за хляба ни доведе тук, за да можем да прекарваме повече време с близките си", сподели тя.

Вижте повече във видеото!

Всички епизоди на "Завърналите се с Петя Кертикова" гледайте ТУК

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )