България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

25 години модни награди "Златна игла" – от булчински рокли до работно облекло

Това не е просто статуетка, това е гордост за българските творци, отбелязаха дизайнерите Христо Чучев и Антония Стоянова

12.03.2019 | 10:15 Редактор: Иван Берберов
25 години модни награди

Всеки човек иска да бъде уникален, а за да се случи това трябва непрекъснато да бъде различен. Един от най-ефикасните методи за целта си остава смяната на облеклото. Освен като отличителен белег, модата често е наричана и броня, която помага на хората да оцеляват в суровата реалност на съвременния свят. 

Според някои българската модна индустрия може да се опише през последните 25 години като постоянно надграждане и прогрес. А утре е церемонията по връчването на наградите за мода "Златна игла".

"Навършват се 25 години от модните награди "Златна игла". Това е най-престижната награда за българските творци. Това не е просто статуетка – това е гордост. Миналата година спечелих наградата за булчинска мода. Използвам в новите си рокли цветове като светлорозова пудра. Всяка рокля има много допълнителна работа, всеки елемент е изработен на ръка. Отивам на наградите "Златна игла", за да покажа новата си колекция", отбеляза дизайнерът Христо Чучев в "България сутрин". 

"Моята графа се нарича "Ready to wear" – дрехи за работещата дама. Но това не са скучни дрехи. Старая се да ги правя нестандартни. Тази година ще покажа новата си колекция на "Златната игла". Дамите, които изберат да облекат моя дреха, няма да останат незабелязани. Ние не сме масова конфекция. Произвеждат се малко дрехи – така остават уникални. Много се радвам, че съм поканена на това събитие", посочи дизайнерът Антония Стоянова пред Bulgaria ON AIR. 

Харесайте ни във Facebook ТУК