България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналисти: Действията на депутатите сриват рейтинга на парламента

Петър Волгин и Юлий Москов разкритикуваха поведението на народните представители

21.02.2019 | 09:26 Редактор: Ралица Братанова
Журналисти: Действията на депутатите сриват рейтинга на парламента

Депутатите от правната комисия в парламента отложиха поправките в Изборния кодекс, които трябваше да върнат 7-процентния праг на преференциите. ГЕРБ смениха позицията си след общественото недоволство. Управляващите в парламента все по-трудно събират необходимите 125 регистрирани депутати за започване на работа. ДПС не се регистрираха вчера, а БСП са категорични, че няма да влязат в пленарната зала, докато не се отменят промените в Изборния кодекс.

Според журналиста Петър Волгин, когато се случи нещо такова, хората се отвращават от парламента. По думите му, след като само за няколко дни депутатите от ГЕРБ са били на две различни позиции относно преференциите, няма как избирателите да имат доверие на представителите си в Народното събрание.

"Българският парламентаризъм е паднал до изключително ниско ниво, след като хората там нямат собствена воля, мисъл и иде", коментира Петър Волгин в студиото на "България сутрин".

Според журналиста Юлий Москов това е безобразие, което няма прецедент в историята ни. Той коментира пред Bulgaria ON AIR, че трябва или председателят на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов да поеме отговорност за случая, подавайки оставка, или Цветан Цветанов.

"Как този парламент при това поведение да има по-висок рейтинг? Той не е 8% заради законите, които приема, а заради нещата, които се говорят от трибуната. Тя се употребява като трибуна на уличен митинг - езикът е недопустим, аргументите са безумни", коментира Москов.

Според Петър Волгин излизането на опозицията от парламента не е нищо ново. По думите му този подход се използва от всички парламентарни групи и основният проблем не е дали ще влязат в залата или не, а дали ще има политически сили, които да бъдат алтернатива на управляващите.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК