България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Филм за легендарния полицай Никола Гешев тръгва по кината

Премиерата на лентата е на 26 февруари в Дома на киното
Публикувана: От:

Още по темата

 

Филм за легендарния полицай Никола Гешев тръгва по кината. Премиерата ще се състои на 26 февруари от 18:00 ч. в Дома на киното. В ролята на Никола Гешев е продуцентът на филма Пенко Русев. 

Колко от митовете за жестоките разпити и характера на Гешев са истина? Какъв е бил човекът зад прякор Папата? Отговор на тези въпроси дава документалният филм "Гешев".

"Има много тайнственост и много въпроси. Затова е направен този филм - един опит да се вдигне завесата върху неговия земен живот, професионаните му постижения, върху самия човек Никола Гешев и неговата роля в българската държавност", обясни в "България сутрин" режисьорът Васил Барков

Сценаристът Марин Дамянов разказа пред Bulgaria ON AIR, че Гешев е учил в Италия, ходил е в Москва и бързо е направил кариерата си. По думите му Гешев е манипулирал комунистите до голяма степен.

На 10 септември е изчезнал с куфар и секретни документи, много от тях свързани с това кои са били негови агенти. Според досиетата Никола Гешев е имал 183 агенти в комунистическата партия.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )