България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Димитър Делчев: Времето за широко дясно обединение изтича фатално

Председателят на Движение "България на гражданите" смята, че то трябва да е дългосрочно

19.02.2019 | 09:31 Редактор: Ивайло Николов
Димитър Делчев: Времето за широко дясно обединение изтича фатално

Около три месеца преди изборите за нов Европейски парламент, от Движение "България на гражданите" все още подкрепят широкото дясно обединение у нас, което да се яви съвместно на вота, което пък би им дало възможност за поне един избран евродепутат. Десните партии вече се обединиха, но в протест срещу поправките в изборните правила, по-специално срещу промяната на прага за преференциален вот.

В студиото на "България сутрин" председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев каза, че е доволен от обединението поне за протест, но по думите му от горчивия опит се знае, че за да има и политическо обединение трябва да има равнопоставеност между десните.

"Времето за обединение изтича фатално, затова съм доста песимистично настроен колко бързо ще успеем да се организираме да се явим заедно на тези избори, а трябва да се изчистят много важни въпроси", заяви Делчев.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи още, че за избирателите ще е много по-важно да има дългосрочно обединение на десните политически сили.

"Въпросът не е да се борят срещу ГЕРБ, тук въпросът е да запазят поне малкото демократични елементи в изборите. Ние считаме, че наистина се прави опит да се направи убийство на демократичния елемент в изборите", категоричен беше председателят на "България на гражданите".

Димитър Делчев е категоричен, че трябва да има обединение в дясно, защото опитът показа, че ако са разделени нямат добър резултат.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК