България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

АБВ иска коалиция с БСП за евровота, чака отговора на левицата

Ако социалистите не видят необходимостта от промени в управлението, ще сгрешат, отбеляза Румен Петков

18.02.2019 | 09:25 Редактор: Василена Василева
АБВ иска коалиция с БСП за евровота, чака отговора на левицата

Как формациите извън парламента гледат на новите изборни правила? В края на миналата седмица председателят на АБВ Румен Петков изпрати писмено предложение до лидера на БСП Корнелия Нинова за коалиция на предстоящите евроизбори.

"Отговор все още няма, но е и твърде рано за това. Вчера БСП проведе заседание на Националния съвет и тепърва очакваме отговор и диалог. Мисля си обаче, че ако сега левицата не разбира драматичната ситуация в държавата и необходимостта от категорични стъпки и действия за радикална промяна в начина на управление, ще направи много голяма грешка", коментира в студиото на "България сутрин" Румен Петков.

Той отбеляза, че идеята е тази коалиция да създаде усещане в обществото "за реална перспектива, за сила и способност на управление на страната ни по различен начин".

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на АБВ допълни още, че до момента са водени разговори с редица политически и неправителствени организации, но от тях партията е стигнала единствено до "едно позитивно и добре обосновано и мотивирано решение" за коалиция с БСП, тъй като социалистите имали голям потенциал да спечелят евроизборите.

Харесайте ни във Facebook ТУК.