България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Поети и писатели ще помагат на деца да развиват уменията си в писането

Това ще стане благодарение на Творческа академия "Заешка дупка"
Публикувана: От:

Още по темата

 

Академията за млади писатели и поети "Заешка дупка" на едноименната творческа академия, е специализирана за деца от 9 до 16-годишна възраст, които обичат да пишат и да четат, и които биха искали да се развиват в тази посока.

Именно заради това и Академията стартира работа, като все още има малко време за записване на желаещите участници, които по време на този своеобразен курс по творческо писане ще показват свои творби, но ще пишат под ръководството на утвърдени български писатели.

Един от тях е Петър Чухов, който разкри пред Bulgaria ON AIR, че целта на тази академия е да се създаде навици на младите автори как да претворяват своето въображение в текстове.

"Колкото и неприятно да звучи, да се дисциплинира тази фантазия", обясни той.

Колегата му Мартин Колев пък призна, че писането е самотно занимание, а Академията за млади писатели ще помогне именно в тази посока.

Диана Петрова добави, че творческите занимания за младежите са полезни. По думите ѝ децата се подценяват, защото имат фантазия, но имат нужда от техника и повече практика.

"Едно от нещата, които ги вдъхновява, е отношението с родителите. Това е едно от нещата, които много ги вълнува. Също така любовта е тема, особено за тийнейджърите", подчерта писателката в ефира на "България сутрин".

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )