България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Пожарът във Войводиново – овладян и без жертви

Огнеборците са спасили 3 сгради – предстои изясняване на причините за пламъците
Публикувана: От:

Вчера голям пожар се разрази във Войводиново. Изпепелени са много площи – почти целият местен цех за месопреработка, в който работят около 300 души. Огнената стихия обхвана 8 декара от територията на предприятието. Добрата новина е, че няма човешки жертви. Нито едно от животните, предвидени за клане, не са пострадали от огъня.

Още по темата

 

"Обстановката е спокойна, пожарът е локализиран. Гасенето му продължи през цялата вечер. Снощи пожарните автомобили бяха 15. Общо 25 човека се бориха със стихията. Конструкцията на сградата се е срутила, а под отломките все още тлее огън. От снощи нямаме вредни емисии във въздуха, няма обгазяване", обясни директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков пред Bulgaria ON AIR. 

Собственикът на цеха Петко Петков е станал свидетел на лумването на пламъците. Това се е случило вчера в 18:30 ч., след като е свършила работната смяна на служителите. Лично Петков подава сигнала за пожара. Има камери, има охрана – днес предстоят огледи. 

Огнеборците са успели да спасят 3 сгради – административната, една сграда с велпапе и сградата, в която са се съхранявали документите и парите. Очаква се в рамките на 3-4 часа пламъците да бъдат потушени напълно. 

Харесайте ни във Facebook ТУК

 

Коментари ( 0 )