България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Има ли смисъл от ново вписване в регистър на търговците на горива?

Стефан Каменов и Емил Димитров дискутираха темата в ефира на Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Банкова гаранция за регистрация на бензиностанции няма да има, решиха депутатите на второ четене. Малките бензиностанции протестираха остро срещу първоначалните текстове, които предвиждаха 20 000 лева, за да бъдат вписани в регистъра за търговци на горива. Новият закон, който регламентира търговията с горива, ще влезе в сила след 6 месеца.

Още по темата

 

Стефан Каменов, собственик на верига бензиностанции, коментира в студиото на "България сутрин", че няма смисъл от тази регистрация, защото търговците вече са регистрирани, за да могат да работят.

"Няма как да работиш в България, ако не си направил съответните регистрации, нямаш нужните фискални устройства, свързани с НАП и митницата. Тези, които ги нямат тези неща, това са тези, работещи на тъмно. Сигурно има такива", каза Каменов.

Депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров, който е от авторите на закона, обяви пред камерата на Bulgaria ON AIR, че тези промени са за изрядните търговци и няма да им струва нищо една подобна регистрация.

"Ако те отговарят на всички условия, както твърдят постоянно, какъв им е проблемът. Някакви хора в момента от името на земеделци, от името на мини, рудници, обясняват как някой щял да им закрива обектите. Няма никъде такава точка, която да казва, че ще се закриват обекти", категоричен беше Димитров.

Той посочи още, че няма да има мобилни бензиностанции, което по думите му притеснява част от собствениците. Димитров дори обвини част от тях, че искат едва ли не с новите закони да им се легализират незаконните обекти.

Стефан Каменов от своя страна обвини законотворците в лобизъм, защото искат всички обекти да са стационарни по ЗУТ, което по думите му може да стане само, ако самата бензиностанция е голяма, а в малки общини е логично да няма такива, защото е нерентабилно.

Гледайте видеото с цялата дискусия.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )