България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Instagram - дълги крака, на живо - нищо общо. Защо лъжем в социалните мрежи?

Темата коментират Катрин Вачева и Цвета Капитанова

29.01.2019 | 09:53 Редактор: Ралица Братанова
В Instagram - дълги крака, на живо - нищо общо. Защо лъжем в социалните мрежи?

Все по-често изпадаме в ситуации, в които реалността не съответства на нашите очаквания. Социалните мрежи позволяват да създаваме и конструираме реалност по свой вкус. 

В Instagram и Facebook да изглеждаш перфектно е лесно - бърза корекция на снимката, няколко филтъра и готово. Докато мрежата изобилства от идеални профили, все по-често популярни личности призовават хората да качват действителните си снимки.

"Когато човек има някаква популярност и гради имидж, е нормално да има професионали фотосесии. При една професионална фотосесия, нормално е снимките да са обработвани", обясни пред Bulgaria ON AIR фитнес интрукторът Цвета Капитанова 

По нейните думи е нормално всяка професионална снинмка да има обработка, но е пълно и със снимки, които са силно манипулируеми.

"Не смятам, че има хора, които копират други хора. Това, че някой качва снимки и ги обработва, не означава, че копира някого. Той просто се опитва да се доближи до някакъв идеален модел. Някои хора прекаляват и изглеждат по-скоро комични, отколкото естетични", коментира в "България сутрин" моделът Катрин Вачева.

Според  Цвета Капитанова обработването на снимки може да бъде стимул за хора, които са балансирани и вече завършени личности, но за подрастващите би могло да е опасно, защото не могат да преценят къде е реалността.

И двете смятат обаче, че все пак, за да имаш желание да следиш някого в социалните мрежи, той трябва да ти предоставя красиви снимки и съдържание.

Гледайте видеото!
Харесайте Facebook страницата ни за още новини 
ТУК