България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Проблемите в ОП не спират: Този път ги разцепиха евроизборите

Кой какво постигна за 2 години във властта – коментират Юлий Москов, Кристина Кръстева и Ангел Джамбазки

24.01.2019 | 09:28 Редактор: Иван Берберов
Проблемите в ОП не спират: Този път ги разцепиха евроизборите

Разрив в редиците на "Обединените патриоти". Партията на Валери Симеонов официално обяви, че прекратява преговорите с ВМРО на Красимир Каракачанов за общо явяване на изборите за Европейски парламент. Това става ясно от позиция на НФСБ, изпратена до медиите. Тресе ли се иначе стабилната коалиция на Патриотите? 

"Трусът беше очакван. Всеки е срещу всеки в "Обединените патриоти". Те ще продължат да са заедно, само и само да останат във властта. Но тепърва да уточняват принципите и идеите си? Конфликтът им е заложен изначално, тъй като делят един мегдан с избиратели. Не мога да си представя как на тези хора евроизборите не са им важни. След тях Корнелия Нинова ще каже, че ГЕРБ и "Обединени патриоти" заедно правят по-малко от останалите партии, които са в опозиция. Така ще тръгне да бута правителството. Евроизборите са вот на доверие за правителството", коментира журналистът Кристина Кръстева. 

Според журналиста Юлий Москов европейските избори на територията на България играят ролята на "преброяване на дивите зайци".

"Тази малка коалиция има един и същи порок – по-лесно им е да се мразят, отколкото да се обичат. Картината протича на две нива – ниво правителство, където тези партньори работят добре. Но проблемът идва в парламента, където всеки развява различно знаме. Ясно се видя петата колона на Москва в България покрай обсъждането на изтребителите. Ние нямаме самолети вече 15 години. Тази "колона на Москва" иска да плащаме на Русия по 280 милиона в продължение на 10 години", посочи той в "България сутрин". 

"Никой няма да иска да отговори на въпроса: Вашата партия какво направи? Някой сеща ли се "Атака" какво направи за тези 2 години? Ядец! Каракачанов може да каже, че въоръжава българската армия – това е огромно нещо. Той ще го довърши. Валери Симеонов имаше много инициативи, но нищо не можа да довърши", допълни Москов.

В ефира на Bulgaria ON AIR чрез живо включване от Брюксел взе участие и евродепутатът Ангел Джамбазки. По негови думи разговорите с НФСБ са замразени, но няма окончателна ситуация. 

"Тези проблеми ще се решат с нормални разговори. Хубавото на евроизборите е, че те са с ниска преференция – и един глас може да промени листата. Надявам се г-н Сидеров да се е заблудил, а не да разпространява лъжи. Да се лъже не е хубаво. Последните думи на г-н Сидеров за Русия и Крим противоречат на европейската позиция. Той има право на своите позиции, но те противоречат на убежденията на европейските консерватори и реформисти. Те отварят едни врати, но затварят други", подчерта Джамбазки.

Стабилни ли са "Патриотите" или не? Оставете коментара си под статията!

За повече новини харесайте Facebook страницата ни ТУК