България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ясни са номинациите за "Оскар". Кои ще грабнат статуетки?

Темата коментира режисьорът Ники Станчев

23.01.2019 | 09:44 Редактор: Ралица Братанова
Ясни са номинациите за

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за "Оскар" на церемония в Лос Анджелис. 

Фаворитите за най-добър филм "Рома" и "Фаворитката" получиха по десет номинации. Музикалният филм "Роди се звезда" и лентата "Вице" останаха назад с по 8 номинации всеки.

Сред другите претенденти е "Зелената книга", в който една от второстепенните роли се изпълнява от българския актьор Димитър Маринов.

"Прави впечатление, че филмите са много различни жанрово - филм като "Рома" и "Черната пантера" нямат нищо общо един с друг. Според мен академията се опитва да интегрира повече различни като жанр филми", коментира режисьорът и актьорът Ники Станчев в "България сутрин".

Той коментира, че преди филмите са били насочени към обща атмосфера на драма послание и дори политика, а сега сякаш дават шанс на по-свободните стилове.

В категорията за най-добра актриса отново няма изненади. Големият въпрос е дали дебютът на Лейди Гага в "Роди се звезда" ще успее да пребори изпълнението на Глен Клоуз, което вече беше отличено със "Златен глобус"

"Смятам, че Брадли Купър има много по-голям шанс и при режисурата и при главна мъжка роля, защото при женските роли Глен Клоуз, която за седми път е номинирана, никога не е печелила и би взела статуетката. Гага не я виждам като носител на Оскар все още", обясни Станчев пред Bulgaria ON AIR.


За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК