България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Медиците от Спешния център в Горна Оряховица: Постоянно сме обект на агресия

Нападат ни както вербално, така и физически, категорични са лекарите

23.01.2019 | 08:17 Редактор: Велислав Филипов
Медиците от Спешния център в Горна Оряховица: Постоянно сме обект на агресия

В Горна Оряховица 35-годишна жена се нахвърлила върху фелдшерка, докато тя преглеждала детето ѝ. След инцидента колегите на фелдшерката обмислят да подадат колективна оставка. 

В неделя през нощта в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица било докарано 5-месечно бебе с порок на сърцето и висока температура. Заради сериозното му състояние, медиците там преценили, че трябва да бъде транспортирано в Детското отделение на Великотърновската болница.

Майката нахълтала в лекарския кабинет и ударила фелдшер Армянова по лицето.

След посегателството над техен колега, медиците в Спешния център в Горна Оряховица са готови да подадат колективна оставка.

"Колегите вече идват на работа притеснени - под напрежение. Тези скандали са почти ежедневие, на всяка смяна. Това бе нагло нападание, що за манталитет, що за възпитание. За нас това е ежедневие - да ни обиждат и да ни псуват", обясни един от работещите в Спешния медицински център в града.

По думите му едва ли някой ще обърне внимание на призивите за решение на проблема.

Медикът Петя Стоименова, която бе нападната през лятото на 2017 година, коментира пред Bulgaria ON AIR, че нейният нападател вече е осъден условно с 3 години изпитателен срок.

"Законите са направени така, че не са в наша услуга. Никой от нас не идва спокойно на работа и никой не отива спокоен на адрес. Спешна помощ е за абсолютно всички - осигурени и неосигурени. Те винаги идват много и винаги са готови да се саморазправят. Ние нямаме подкрепата от никъде", категорична е лекарката. 

Тя смята, че за да спре агресията са нужни издаването на ефективни присъди при посегателство над униформен.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.