България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Очаква ни топла и слънчева събота, от неделя времето пак се разваля

Вятърът ще е слаб, в югоизточните и планински райони - до умерен от югозапад

18.01.2019 | 07:50 Редактор: Велислав Филипов
Очаква ни топла и слънчева събота, от неделя времето пак се разваля

Тази сутрин температурите в страна са доста разнообразни - от -15 в Западна България до положителните 1-2 градуса по Черноморието. През деня температурите на запад ще останат доста ниски.

"Денят ще започне със слънце в цялата страна, но по обяд облаците ще започнат да стават все повече и следобед ще покрият почти цялата страна. Все пак валежи се очакват на много малко места и те ще бъдат краткотрайни", обясни синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Мате в "България сутрин".

Вятърът отслабва и в низините и ниските части ще се образува мъгла. В същото време в градовете качеството на въздуха ще се влоши.

В петък преди обяд ще е слънчево, но от запад ще започне увеличение на облачността. Тя ще е средна и висока и до края на денонощието ще обхване почти цялата страна. Валежи обаче не се очакват.

Вятърът ще е слаб, в югоизточните и планински райони - до умерен от югозапад. Остава сравнително топло, с максимални температури между 6 и 11 градуса.

През почивните дни вятърът по-често ще бъде югоизточен и в по-голямата част от страната ще се задържи топло за периода. Ще преобладава обаче облачно време.

В събота вероятността за валежи е малка. В неделя на места ще превали, предимно слаб дъжд, в планините над 1000-1200 м – слаб сняг. В събота вятърът за кратко ще стане северозападен и в северозападните райони температурите слабо ще се понижат, като там дъждът в неделя.