България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Марокански сватбени кафтани на изложение у нас

Традицията датира от 16 век, обясни посланикът на Мароко в България Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи
Публикувана: От:

Вече стана традиция в началото на всяка година сватбеното изложение Balkanica Wedding & Honeymoon Expo да привлича интереса на двойките, решили да сложат начало на съвместния си живот и да организират сватба. За единадесети пореден път Sofia Hotel Balkan ще бъде домакин на събитието, което ще се проведе на 19 и 20 януари 2019 г.

Още по темата

 

Тази година на изложението ще бъдат изложени и типичните марокански сватбени кафтани.

В студиото на "България сутрин" гостува Нейно превъзходителство г-жа Закия Ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в Република България. По думите ѝ кафтанът е едно традиционно облекло при сватбените церемонии в Мароко.

"Кафтанът се прави на ръка, отнема около 6 месеца. Всичко е ушито със сребърен конец. Традицията датира от 16 век", обясни Ел Мидауи пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че в Мароко по време на сватбата, булката сменя от 5 до 7 облекла за една вечер. Церемонията пък започва в 9 вечерта и продължава до сутринта.

"Облеклото наистина е много скъпо. Всеки поръчва кафтани според своите възможности. Може и да се наеме", завърши посланикът на Мароко у нас.

Коментари ( 0 )