България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Без сняг и облаци през следващите дни... студът и вятърът трайно се настаняват у нас

Очаква се понижение на температурите, сигурен е Симеон Матев
Публикувана: От:

През днешния ден очакваме температурите навън да се понижат значително. Застудяването ще проникне от северозапад с идването на по-студен въздух. Вятърът, които се усилва, ще повиши усещането за по-студено време.

Още по темата

 

Това каза синоптикът Симеон  Матев в студиото на "България сутрин". Според него градусите ще са типични за януари - от -7 до 5 градуса.

Налягането в страната ще се повиши и снеговалежите ще започнат да спират, а от запад-северозапад ще започне разкъсване на облаците. Крайните североизточни райони ще останат най-задълго под облачната покривка. Именно затова днес се очаква да видим слънцето за доста по-дълго време. 

През почивните дни планините ще бъдат притегателен център за любителите на зимните спортове. Температурите в планинските курорти ще са доста ниски - под и около минус 10 - минус 12 градуса. 

През следващата седмица ще има известно увеличение на температурите, но силният вятър няма да ни позволи да усетим това повишение. Още в средата на другата седмица обаче ни очаква ново понижение на температурите.

Коментари ( 0 )