България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Нова мода: Младежи рушат детски площадки в Бургас

Актовете за подобен вандализъм стигат до 5000 лв., но първо някой трябва да бъде заловен…
Публикувана: От:

Тийнейджъри рушат детски площадки и част от инфраструктурата в Бургас. От общината коментират, че когато в края на годината се изчислят щетите, се оказва, че възстановяването на разрушеното струва стотици хиляди левове. Въпреки че в града има монтирани над 700 камери, това не притеснява вандалите. 

Още по темата

 

За последните 2 месеца вандалите са разрушили детска площадка. Общината стартира рубрика "Вандали в действие", като предупреди, че Бургас вече има стотици камери и всеки с лоши намерения трябвало да го знае. 

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с Ангел, който живее до разрушената детска площадка. Той става свидетел как юноши демонтират парковата мебел и правят своеобразна арт инсталация, само за да се снимат. 

Шефът на общинско предприятие "Транспорт", който отговаря за системата за видеонаблюдение, сам недоумява как е преместена парковата мебел. Само едното от столчетата, които са разместени, тежи около 90 килограма. 

Междублоковото пространство е превърнато в детска площадка с европари. Тя е открита през това лято. От общината припомнят, че актовете за унищожаване на общинска собственост са до 5000 лева. Само преди месец тийнейджъри разрушиха друга детска площадка, този път в "Меден рудник". 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Генчо

    19 дек 2018 | 12:59

    Знаят ги кои са, да се вземат мерки..това мофа не трябва да става