България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Иво Димчев с провокативна версия на "Хубава си, моя горо"

Появи се случайно, не намирам нищо кичозно, каза изпълнителят
Публикувана: От:

Още по темата

 

Лирическата изповед на Любен Каравелов "Хубава си, моя горо" излезе в провокативен вариант, дело на авангардния изпълнител Иво Димчев. Последваха редица негативни коментари срещу интерпретацията на песента, а Димчев гостува в "България сутрин", за да внесе яснота по темата

"Случайно се появи песента. Не е имало такава идея. Преди един концерт импровизирах на пианото и си пеех текста на песента, понеже много го харесвам. Случайно камерата записваше, по-късно видях тази импровизация и осъзнах, че това е завършена песен. Изпях я на един от моите концерти, по-късно я записах в студио", разказа Иво Димчев.

Певецът подчерта, че е свикнал с критиките и няма проблеми с това. Призна още, че дълго време е мислил как да представи песента визуално. За него гората винаги е била символ на свобода и е искал в клипа да се наблегне на липсата на свобода. 

"Не се двоумя за качеството на песента, на мен ми харесва. Скоро я пях в София, половината хора плачеха. Смятах, че с визията трябва да подходя по-концептуално. Не намирам нищо кичозно", каза още Димчев пред Bulgaria ON AIR.

Изпълнителят е категоричен, че няма как да създаваш качествено изкуство, ако не си се освободил вътрешно от комплексите и оковите, които по думите му всички придобиваме.

 

Коментари ( 0 )