България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нова година в Кюстендил или Дубай - на една цена е

Къде избират българите да почиват и защо, коментират Румен Драганов и Нора Стоичкова

18.12.2018 | 09:35 Редактор: Ивайло Николов
Нова година в Кюстендил или Дубай - на една цена е

Празничните пакети за тази зима са по-скъпи и вече се конкурират с тези в чужбина, като става въпрос за конкуренция не само между България и съседните ни страни, а дори и със световни дестинации. Подобен пример стана известен в социалните мрежи с оферта за почивка в Дубай и Кюстендил, която е почти на сходна цена.

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма обясни в студиото на "България сутрин", че тази година се очаква зимната почивка да е с 11% по-скъпа, а Нора Стоичкова пък каза, че услугата у нас не винаги е достатъчно задоволителна и това е причината много наши сънародници да предпочитат да посещават чуждестранни дестинации.

"Отношението към българите в България е толкова неприятно, толкова грубо, че просто хората предпочитат да отидат някъде, където дори лицемерно, поне любезничат", подчерта тя. 

Стоичкова и Румен Драганов се обединиха около мнението, че не може туристическия бранш да се обявява за добър или лош, защото има места, които се справят много добре и имат много доволни клиенти. 

"Както е за Нова година, има семейства, които една година по-рано са си резервирали хотелите. Аз съветвам хората да бъдат практични. Битката е между клиентите да вземат най-доброто и на най-добра цена", посочи Драганов пред Bulgaria ON AIR и коментира, че много от българите, които ходят до Гърция, преди това са били по българските курорти, защото вече почивката не е само една, а всеки уикенд хората пътуват.

Нора Стоичкова пък каза, че не е толкова проблемна цената, а по-скоро в отношението към клиентите. 

Гледайте видеото с цялата дискусия.