България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Очаква ни сняг над Западна България, облаци и валежи от дъжд на изток

В следващите няколко дни температурите в цялата страна ще се повишат заради средиземноморски циклон

14.12.2018 | 08:09 Редактор: Велислав Филипов
Очаква ни сняг над Западна България, облаци и валежи от дъжд на изток

Тази сутрин София се събуди с леко прехвърчащи снежинки. В западните квартали вече има снежна покривка от 3-4 сантиметра. Софиянци обаче трябва да се радват на снега бързо, защото това време ще остане само до обяд. Над Западна България ще превалява сняг, а на изток ще бъде предимно облачно. По-късно през деня снегът ще започне да преминава в дъжд в цялата страна.

Това каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев в "България сутрин".

По думите му само в северозападните райони през целия ден ще вали сняг и сигурно ще натрупа около 10-14 см сняг. Температурите през деня ще са между -3 и 7 градуса. 

В следващите дни ни очаква динамично време. Причината е циклон, зародил се над Средиземно море. Това е основната причина у нас в следващите дни да се усети затопляне. Заради по-високите температури в България ще превалява дъжд, а не сняг. До вторник се очакват постоянни краткотрайни валежи, само в Северозападна България валежите ще бъдат от сняг.

През уикенда слънцето рядко ще се показва от ниската облачност. 

Точно 10 дни остава до Коледа и Бъдни вечер - сняг обаче няма да натрупа, с изключение, разбира се, на Северозаадна България. Сняг ще превали и на други места, но не изглежда преваляванията да са сериозни. По-скоро ще настъпи едно затопляне в навечерието на коледните празници.