България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сходни и нормални температури ни очакват през следващите дни

Вятърът спира, въздухът е чист, днес повече слънце ще има в Северна България

13.12.2018 | 08:04 Редактор: Ивайло Николов
Сходни и нормални температури ни очакват през следващите дни

Четвъртък започна с много ниски температури, а до края на деня се очаква градусите в Северна България да са по-високи от тези в южните части на страната.

Това ще е факт благодарение на повечето слънчеви часове там, а в по границата ни с Гърция този следобед се очаква да има валежи от слаб сняг. 

Синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев прогнозира, че температурите в страната днес ще са между 3 и 8 градуса, а по зимните ни курорти отново ще са по-ниски те, но за сметка на това продължава трупането на снежна покривка. 

През следващите дни над страната ще има повече облаци, а утре над много места в страната се очаква да превали слаб сняг, но той няма да бъде обилен. 

В събота също ще е облачно и с превалявания от дъжд в Източната България и северните части на страната. В неделя пък ще са най-високите температури от следобед ще навлиза по-студен въздух и може да се натрупа тънка снежна покривка, но валежите ще спират в началото на следващата седмица, а температурите през следващите дни ще са сходни и нормални за сезона.

Симеон Матев обясни, че днес качеството на въздуха е далеч от нормите за замърсяване.

Повече подробности, вижте във видеото.