България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

От бокса до каратето: Кристиян Дойчев със златен медал след състезанията във Варна

Спортистът сподели, че публиката го е мотивирала
Публикувана: От:

Още по темата

 

Кристиян Дойчев е новият европейски шампион по карате киокушин в категорията мъже до 85 килограма. След оспорвана битка срещу Гмен Арамян от Русия, Кристиян от националния отбор на Българската карате киокушин федерация (БККФ) спечели заслужено златото.  Спортистът получи още една награда - купа за техниката, която е показал по време на цялото състезание.

Той завоюва победата след като съдиите отсъдиха равенство между двамата претенденти и дадоха двуминутно продължение, през което Кристиян показа страхотна техника и воля, които го изстреляха на първото място.

"Публиката ми помогна да събера сили и да се раздам на максимум. На предното европейско състезание загубих точно от него и се радвам, че сега на финала му го върнах", обясни в "България сутрин" носителят на златния медал Кристиян Дойчев.

Пред Bulgaria ON AIR спортистът обясни, че е много важно да си постоянен и тренира по 2 пъти, като всяка тренировка продължава около час и половина или два часа. Той беше категоричен, че за да има успех на състезанието, трябва и тренировките да протичат по същия начин.

"Получиха се две много сериозни първенства на изключително високо ниво. Смятам, че имаше доста добри състезатели", заяви на финал шампионът. 

Гледайте видеото.

Коментари ( 0 )