Втори смъртен случай при раждане в МБАЛ Сливен – този път на бебе

Близките на родилката ще подадат сигнал към прокуратурата, тъй като се съмняват за лекарска грешка

12.12.2018 | 10:41 Редактор: Иван Берберов
Втори смъртен случай при раждане в МБАЛ Сливен – този път на бебе

Предстои проверка в сливенската болница, заради случай с починало бебе. Близките твърдят, че новороденото е починало след раждане и се съмняват в лекарска грешка. От ръководството на болницата в Сливен съобщиха, че става въпрос за мъртвородено дете. 

Отново е замесено името на началник родилното отделение д-р Таня Пашева, която през август води раждането на починалата 33-годишна Ренета. В болницата предстои аутопсия за изясняване причините за смъртта на бебето, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Стилияна Георгиева. 

"Съпругата ми е получила силни болки вечерта. Помолила е екипът оп медици да извади бебето принудително със секцио. Те ѝ отказали и настояли да изчака, за да роди нормално. Пълно безхаберие от страна на служителите – натискали са с лакти родилката. Живеем в 21 век. Това е недопустимо", заяви бащата на мъртвороденото бебе Пламен Желязков.  

"Доктор Пашева ме информира, че по време на раждането са настъпили усложнения. Медиците са действали максимално бързо, но въпреки това се родил мъртъв плод. Смъртта на Ренета Томова не е предизвикана от лекарска грешка. Тя почина поради друго заболяване след раждането. Тепърва ще се проведе разследване в болницата за смъртта на новороденото. Доктор Ташева изпадна в депресия, ще излезе в болничен", отбеляза директорът на МБАЛ Сливен д-р Васислав Петров.

Близките смятат да подадат сигнал към прокуратурата. Те настояват за аутопсия на бебето от специалисти от друг град. Бащата на почернената родилка твърди, че смъртта на бебето е причинена от лекарска грешка.