България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Нова екстремна мода: Нощни преходи в планината

Какви опасности крие това за туристите?
Публикувана: От:

Докато едни предпочитат домашния уют и топлината, други търсят екстремните нотки и адреналина с нощни преходи в планината и спускане извън пистите. Къде обаче е границата между тръпката и безотговорното поведение?

Още по темата

 

"Напоследък се наблюдава тенденция за повишаване на предизвикващите адреналин преживявания от страна на туристите. Хората, които излизат през нощта в планината често се организират чрез Facebook групите. И въпреки, че тази практика има своите очарования, тя крие и своите рискове", каза в студиото на "България сутрин" директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев.

Той отбеляза, че един от основните фактори за обстановката е вятърът, който за часове може да се промени.

"Екстремните спускания извън пистите продължават да бъдат актуални и едва ли ще излязат от мода, защото извънпистовото каране е родината на ски спорта", коментира още Емил Нешев.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че безспорно Планинската спасителна служба има подкрепата на БЧК, а тази година и на правителството. 

"Това, на което трябва да се обърне внимание обаче е, че България е единствената държава, която не разполага с хеликоптерно спасяване. А когато става въпрос за планината то е много важно", каза гостът в студиото на Златимир Йочев.

Вижте целия разговор във видеото!

 

Коментари ( 0 )