България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Краят на Тереза Мей? Едва ли... Тя надхитри всички, смятат журналисти

Британският премиер отложи гласуването по споразумението с ЕС за Brexit
Публикувана: От:

Британският премиер Тереза Мей отложи гласуването по споразумението с ЕС за Brexit. Като причина за това тя посочи, че вероятно сделката щяла да бъде отхвърлена със значително мнозинство. 

Още по темата

 

Още преди Мей да направи изявлението си, във водещите британски медии се появи информация за отлагане на гласуването. Медиите посочват, че Мей би загубила при гласуването във вторник заради силната опозиция от всички страни по условията на развода, а поражението може да доведе до нейното отстраняване от поста.

"Не вярвам на предсказанията, че това е краят на Мей. Тя надхитри всички, най-вече привържениците на Brexit. Предложи на британците сделка, която те не приемат, а това е най-сериозният ѝ ход. Накрая британският премиер ще излезе победител и ще се отърве от всички онези хора в своята консервативна партия, които не успяха да защитят лъжите, които поднесоха по време на референдума през 2016 г", отбеляза пред Bulgaria ON AIR журналистът Асен Агов.

Миналата седмица Съдът на Европейските общности постанови, че Великобритания има едностранното право да оттегли плана си да напусне Европейския съюз, ако тя реши така преди деня на Brexit в края на март 2019 г. 

Великобритания може да направи това без да се консултира с другите страни членки на ЕС. Решението от своя страна бе приветствано от противниците на излизането на Великобритания от съюза.

"Случващото се във Великобритания и Европейския съюз е типичен пример за това какво означава в управляващата партия да има разнобой. Когато тази партия ръководи бивша империя и е една от страните с най-голям БВП в ЕС, то виждаме какъв хаос настава", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Бетина Жотева.

Вижте повече във видеото!

Коментари ( 0 )