България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"През моите очи" или как ще представят най-големите ни страхове?

Стефан Данчев е инициатор на проекта и разказа още за идеята

10.12.2018 | 09:36 Редактор: Ивайло Николов

Група млади хора решиха да създадат платфомра в интернет, в която чрез поредица от видеа да представят страховете на различните хора.

Именно във видеата ще бъдат пресъздавани някои от нещата, които най-много ни плашат, а потребителите ще могат и да предлагат страхове, които да бъдат визуализирани.

"Through my eyes" или "През моите очи" ще представя заснетото на английски език с български субтитри, за да може темата да е достъпна на много по-широка публика.

Инициаторът на проекта Стефан Данчев разказа пред Bulgaria ON AIR, че идеята е в 10 кратки видеа да се визуализират определени страхове, за които ще може да се гласува, а самото видео ще представлява определени сцени, които ще ги пресъздават.

"По-скоро са като кратки филми, не по-дълги от 4 - 5 минути. Всяко едно видео завършва с предизвикателство. На първия епизод предизвикателството ще е да си направиш снимка с най-големия си страх", разказа Данчев в студиото на "България сутрин". 

По думите му това е едно от нещата, които ни вадят от зоната ни комфорт най-бързо и ние не обичаме да говорим по тази тема. Данчев обаче е категоричен, че именно така започва преодоляването.

В проекта "През моите очи" участват различни хора, с различни интереси, а инициаторът сподели още, че целите им са да обикалят училищата, за да представят идеята си, а към проекта може да се включи всеки, който пожелае, защото именно разказването за страховете ни е едно голямо предизвикателство.