България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Артисти организират благотворителен концерт за деца с таланти

Събитието ще бъде утре от 18:00 ч., в столичното музикално училище "Любомир Пипков"

10.12.2018 | 09:57 Редактор: Иван Берберов
Артисти организират благотворителен концерт за деца с таланти

Талантът е способен да ни дари с изключително преимущество, но само ако успеем да го реализираме. Не малко истории има за пропилени таланти – дали заради пренебрегване, дали заради липса на шанс или пък мързел. 

Асоциацията за подкрепа на деца организира голям благотворителен концерт утре от 18:00 ч., в столичното музикално училище "Любомир Пипков". 

"Работим с много актьори, музиканти и други известни артисти. Тази година събрахме 30 деца за 1 седмица. Само заради тях го правим. Концертът ще се води от деца. Очакваме много хора. Подготвили сме 28 различни изпълнения", отбеляза председателят на Асоциацията Богдана Желявска в "България сутрин". 

Актьорът Николай Сотиров поясни пред Bulgaria ON AIR, че Асоциацията се опитва с този концерт  да не учи децата само на изкуство, тъй като то съществува в тях самите. 

"Опитваме се да ги направляваме и да им дадем трибуна. Опитваме се да ги направим артисти. Чувствителността на децата е уникална. От всяка една трибуна приветствам подкрепата на деца. Изключително хуманна идея. Обиколил съм 40 страни – няма по-красиви жени от българките. Но сега се уверих, че няма по-талантливи деца от българчетата. Нека са ни живи и здрави и да радват нас и света", обясни още той.