България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

По късни доби на пл. "Македония": Полицаи и травестити си бъбрят приятелски

Скандалната снимка бе заснета от общинският съветник от БСП Николай Николов, който пита СДВР кога ще бъде решен проблемът

06.12.2018 | 08:24 Редактор: Велислав Филипов
По късни доби на пл.

Как си бъбрят полицаи и травестити на бул. "Христо Ботев" - това е заснел общинският съветник от БСП Николай Николов, след като миналата седмица обеща, че ще следи случващото се на пл. "Македония" денонощно и ще заснема какво се случва.

Тогава общинският съветник се закани, че докато не бъде организирана среща между Столичната община и СДВР за проблемите в района на пл. "Македония", той всяка вечер ще заснема случващото се и ще качва снимките в социалните мрежи. Обещаната от г-жа Фандъкова среща за проблема му беше обещана още през месец октомври в отговор на инициираната от него подписка срещу травеститите и хамалите, в която 1031 граждани поставиха подписите си.

"Това е една дълга битка, която започна от месец юни, когато се подпали една сграда на "Позитано". В помещението, от което тръгна огънят, се оказа, че стоят травеститите. В момента то е барикадирано. Започнах по каналния ред да си търся правата и да сигнализирам за проблема, но зам.-старшият комисар на СДВР Антон Златанов ми каза, че от месеци нямало травестити там", каза в студиото на "България сутрин" общинският съветник от БСП.

Според него всички жители на околните сгради вече са вдигнали ръце от травеститите и хамалите, които седят денонощно на пл. "Македония", но СДВР и Столичната община въобще не са заинтересовани от проблема.

"Травеститите извършват услугите си по жилищните входове, не наемат стаи. Аз искам или СДВР, или кметът Фандъкова да ме обори, че столицата е сигурно място. Аз мерки не виждам. Скандално е, че улицата, където стоят травеститите, е на метри от входа на СДВР. Цяла София знае какво правят там и какво предлагат", допълни още Николов пред Bulgaria ON AIR.