България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Очакват ни мъгливи сутрини, последвани от ясни, но хладни дни

За коледните празници не се очаква да има значима снежна покривка, посочи Симеон Матев

05.12.2018 | 07:55 Редактор: Иван Берберов
Очакват ни мъгливи сутрини, последвани от ясни, но хладни дни

Още от сутринта има големи разлики в температурите. Русе остава зимна крепост с много лед, мъгла и градуси до -7. Започва проникването на по-хладен въздух над страната. Той се очаква да разгони мъглите и мръсния въздух, който ни трови. Условия за продължителни извалявания ще има в северните части на страната. Трябва да се внимава за поледици. Дъждът ще премине в сняг около планините, но няма да се образува значима снежна покривка. 

Това прогнозира климатологът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев. Той отбеляза, че засега температурите над страната са предимно положителни, а в южните части живакът дори се очаква да достигне до 7 градуса. 

"Фините прахови частици постепенно се изтеглят от столицата, тъй като нахлува вятър. По-високите квартали вече са значително по-добре. От утре се очаква слънчево време, но студено. Подобно ще бъде времето и в петък, но вятърът ще отслабне, а това ще доведе краткотрайни мъгли. Дните ще започват хладно, но след това се очакват положителни температури. По-вероятно е да е мъгливо по коледните празници, отколкото да вали сняг", поясни той в "България сутрин".