България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Крусев не е виновен за "Графа", концепцията на ремонта е сбъркана, смята Софиянски

Налице е и грешен управленски подход, отбеляза бившият столичен кмет пред Bulgaria ON AIR

05.12.2018 | 09:38 Редактор: Василена Василева
Крусев не е виновен за

Заместник-кметът по транспорта на Столичната община Евгени Крусев хвърли оставка, а градоначалникът Йорданка Фандъкова я прие.

Причината е получена призовка в качеството на обвиняем относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

Вчера Крусев заяви, че в тази връзка смята, че най-отговорната и мъжка позиция е да си подаде оставката, за да може разследването, по думите му да си свърши изцяло работата. Той бе категоричен, че ще защити името си.

"Налице са две принципни грешки. Първата е концепцията на ремонта на "Граф Игнатиев", втората - грешен управленски подход. И заради лошото строителство накрая го отнася заместник-кмета по транспорта", отбеляза в студиото на "България сутрин" бившият кмет на София Стефан Софиянски.

Toй обясни, че на практика улицата ще бъде заобиколена от няколко спирки на метрото, както и тролейни спирки и в един момент трамваят ще се окаже ненужен. Затова, според него, е трябвало да се изчака няколко години, когато се пусне продължението на метро и се види какво наистина ще бъде необходимо.

Прокуратурата разследва Столичната община за промяна на проекта зa ремонт “в крачка” на “Граф Игнатиев” и прилежащите ѝ територии, както и за съмнение за нарушение на Закона за обществените поръчки или по-конкретно заради виброизлационните подложки, вложени в трамвайното трасе. 

Строителната фирма, която спечели обществената поръчка за 24 млн лева, "Джи Пи груп", също е обект на разследване, но за пране на пари и злоупотреба с евросредства. 

Днес Евгени Крусев ще бъде разпитван.

Вижте повече във видеото!

 


3
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Джи Пи си свърши наистина супер работата ако трябва да сме честни, така че поздравления за фирмата изпълнител Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Опитаха се да очернят името на фирмата, на кметицата и още кой ли не ... ремонтът си е добре направен и точка по въпроса Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Концепцията на ремонта не е сбъркана, просто скапаните комунисти се врат там, където не им е работата и се опитват да саборират всичко Сигнализирай за неуместен коментар