България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

НФСБ били единствените, които могат да предложат човек за поста на Симеонов

Доц. Милен Михов от ВМРО каза, че това е така по силата на коалиционното споразумение

21.11.2018 | 08:32 Редактор: Ивайло Николов
НФСБ били единствените, които могат да предложат човек за поста на Симеонов

Днес окончателно трябва да се разбере името на новия вицепремиер, който ще застане на поста на подалия оставка Валери Симеонов. В официално предложение на премиера Бойко Борисов до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева пише, че се предлага на парламента да избере Марияна Николова за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика. Гласуването на нейната кандидатура е първа точка на пленарното заседание. Николова е бивш началник на кабинета на Валери Симеонов, по професия тя е юрист.

Заместник-председателят на ВМРО доц. Милен Михов обясни в студиото на "България сутрин", че именно НФСБ са единствените, които са могли да излъчат кандидат за този пост по силата на коалиционното споразумение и подчерта, че се приема тази номинация. Доц. Михов подчерта, че се надява Марияна Николова да бъде по-диалогична и да вдъхва доверие.

"Мисля, че влизането на една дама в управлението на страната и в отношенията на коалиционните партньори е положително", допълни още той.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се очаква да се върне в Народното събрание като депутат от групата на "Обединени патриоти", а по този въпрос заместник-председателят на ВМРО коментира, че Симеонов има качества, които да бъдат използвани в парламента, въпреки че по думите на доц. Михов бившият вицепремиер има принципи и становища, които отстоява.

"Възстановява се онова отношение, което избирателите на изборите определиха", каза още депутатът от "Обединени патриоти" в ефира на Bulgaria ON AIR по въпроса за това дали "Атака" ще останат с човек по-малко в парламента, след връщането на Валери Симеонов там.

Доц. Милен Михов коментира и последните социологически данни за доверието на гражданите в парламента, правителството и партиите.

По думите му социологията потвърждава направените грешки и сега на патриотичните формации им се налага да решават проблеми, които сами са си създали.

Гледайте видеото с целия разговор.