България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

На фона на оставки, протести и политически трусове: Какво ни очаква?

Темата коментират Александър Симов и Кристина Кръстева

21.11.2018 | 08:54 Редактор: Ралица Братанова
На фона на оставки, протести и политически трусове: Какво ни очаква?

Оценката за работата на парламента и правителството се регистрира спад на положителните оценки и ръст на отрицателните, показва проучването на агенция "Тренд".

Една пета от всички запитани оценяват положително парламента, докато 71% са на обратното мнение. Сравнително по-добри са оценките за правителството, като 28% го оценяват положително срещу 62%, които дават отрицателна оценка

"При БСП няма отлив към настоящия момент. Ние трябва да търсим как да разширим своето влияние. Разбира се, че искаме предсрочни избори. Всяка опозиция, която казва, че трябва те да са в неидващото бъдеще, не е опозиция. Факт е, че това е единственият възможен начин да се придобие нова политическа легитимност", заяви депутатът от БСП Александър Симов в студиото на "България сутрин".

По неговите думи изборите решават формулата за презареждането на доверието в едно управление, а то в момента е напълно изчерпано.

Журналистът Кристина Кръстева смята, че през последните дни се случва "наместване" около премиера Бойко Борисов. 

"Предсрочно прекратяване на мандата не е изключено. Мисля, че е нормално да има протести, този марш на протестиращите не е обезпокоителен. По-обезпокоителен е маршът на малките хора в политиката, които искат винаги да се показват като някакви колоси", коментира Кръстева пред Bulgaria ON AIR.

По нейни думи Валери Симеонов, давайки оставка пак остава в политиката, чрез човека, когото посочва - явно най-близкия до него.

Според Александър Симов думата "разклатено" не описва това, което имаме като правителство. По неговите думи от лятото насам властта е в ситуация от скандал в скандал. Той заяви, че всяко важно решение на управлението се превръща в криза.   

Гледайте видеото с целия разговор.