България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Да замениш ринга с бойното поле: Тервел Пулев облече войнишка униформа

Боксьорът се включи във възстановките на боевете при Сливница от Сръбско-българската война през 1885 г.

21.11.2018 | 09:15 Редактор: Василена Василева
Да замениш ринга с бойното поле: Тервел Пулев облече войнишка униформа

Професионалният ни боксьор Тервел Пулев смени залата и ринга с бойното поле. Европейският шампион в полутежка категория се включи във възстановките на боевете при Сливница от Сръбско-българската война през 1885 г. Събитието бе организирано от Национално дружество "Традиция".

"Поканихме го да се включи, за да ни помогне да популяризираме събитието, както и да запали децата по идеята. Безспорно пожънахме успех", сподели пред Bulgaria ON AIR председателят на дружество "Традиция" Радослав Иванов.

"В наши дни, войните се водят по коренно различен начин. Но е хубаво дори съвсем бегло да се доближим до събития от историята, чрез възстановки", написа боксьорът в социалната мрежа на Instagram и сподели снимки във войнишката униформа. 

А неговите последователи приеха радушно ролята му.

"Благодарение на битката при Сливница България днес е това, което е. Най-славната ни победа. А Тервел и Кубрат Пулеви са истински родолюбци, не само на думи. Чрез различни инициативи те определено успяват да повдигнат духа на нацията ни", отбеляза кметът на Сливница Васко Стоилков в студиото на "България сутрин".

Преди по-малко от месец Тервел Пулев спечели първия си пояс в професионалния бокс. Той грабна титлата за шампион на Европейския съюз, побеждавайки с ноакут Леонардо Брусезе от Италия в "Арена Армеец".

До момента българинът е с актив от 12 победи в 12 мача, 11 от тях с нокаут.

Вижте повече във видеото!