България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Мехмед Дикме: ДПС във властта? Да, но след реално оттегляне на Доган

Трудно ГЕРБ биха приели открита коалиция с ДПС, смята бившият министър на земеделието
Публикувана: От:

Още по темата

 

Ще се възползва ли ДПС от трусовете в управляващата коалиция и може ли да заеме мястото на "Обединени патриоти" във властта?

"Престои много интересна и гореща политическа зима. ДПС има своето място в управлението на държавата. Около 10% от населението в България гласува за ДПС и те трябва да бъдат представени по един или друг начин във властта. Друг е въпросът, че с това ръководство на ДПС трудно биха могли да намерят партньор за участие във властта", коментира бившият министър на земеделието Мехмед Дикме.

Още по темата

 

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че ДПС винаги е подкрепяло правителството в трудни моменти. Според него се коментира, че "кликата около Доган е в негласна коалиция с хората около Борисов". 

"Но трудно ГЕРБ биха приели открита коалиция с ДПС за участие в управлението. Няма нищо лошо в това, ДПС е най-предвидимата партия", каза още Дикме в "България сутрин".

"Бъдещето на ДПС, за добро или за лошо, минава през политическото оттегляне на Ахмед Доган и кликата около него от взимането на решенията в партията. Тогава ДПС може реално да бъде поканена за партньор в управлението", убеден е Мехмед Дикме.

Той е на мнение, че изборите не са решение в създалата се ситуация и се позова на исканията на протестиращите за смяна на системата и нови взаимоотношения между властите. А по думите му Бойко Борисов трябва да излезе и да каже какво предлага на протестиращите граждани.

"Никой да не се смята за незаменим в политическата система", завърши бившият министър на земеделието.

Вижте видеото с целия разговор.

Коментари ( 0 )