България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Джакпотът става все по-голям - как да разпределим печалбата?

Математикът проф. Михаил Константинов обясни, че при 5/35 шансът е най-голям - около 1 към 300 000

20.11.2018 | 09:50 Редактор: Ивайло Николов
Джакпотът става все по-голям - как да разпределим печалбата?

Джакпотът в играта ТOTO 2 - 6 от 49 не бе преодолян тази неделя и в четвъртък се очаква да достигне 4 400 000 лева. Въпреки това трима души, които бяха най-близо до печелившата комбинация, познавайки 5 от 6-те изтеглени числа, спечелиха по 9 110 лева. Джакпотите в игрите на ТОТО 2 продължават да нарастват, за да достигнат в четвъртък 8 100 000 лева.

Математикът проф. Михаил Константинов обясни, че шансът за голямата печалба в 6/49 е 1 към 14 милиона, в 6/42 - 1 към 5 милиона, а в 5/35 - 1 към 300 000.

"По-интересно е какво прави българина, когато спечели. За съжаление статистиката в България и в други държави е лоша. Хората, които са ударили голямата печалба, обикновено я проиграват по тъп начин", каза проф. Константинов в студиото на "България сутрин".

Той обясни, че евреите са измислили как трябва да се разделят парите още от много години.

"Делиш ги на три. Една трета ги оставяш в пари, една трета в злато и една трета в недвижимости или инвестиции. Аз мисля, че тази формула още в сила", допълни още математикът.

В ефира на Bulgaria ON AIR проф. Михаил Константинов препоръча на всички, които евентуално ще спечелят голяма печалба от лотарията, да не правят инвестиции, които имат голям риск. 

"Дайте добро образование на децата си. Това е абсолютно сигурната инвестиция", категоричен беше той.

Проф. Константинов препоръча още, че трябва да гледаме на тази лотарията като на игра и да се забавляваме.

А анкета на Bulgaria ON AIR пък показа, че много хора биха използвали печалбата за екскурзии, покупка на жилище, дарение, помощ на близките си и инвестиции.4