България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Бетонна сага: Къща се оказа зазидана между блокове

Регулации, имоти, строителство и прегледи на документи… администрацията, която спира дъха
Публикувана: От:

Още по темата

 

Имот в столичния квартал "Манастирски ливади" се сдоби със спираща дъха гледка – бетон. Къщата на Румяна Йорданова се оказа зазидана между блокове, а от хола и вече спокойно може да вижда какво се случва у съседите. 

По нейни думи отстоянието от къщата ѝ до следващата сграда е 2,75 метра, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков. 

"Преди 1 година започна строителството без да съм предупредена. Отговориха ми от общината, че са направени всички регулации. Но без да ме попитат. Това е незаконно. Дори няма улица, там където строят. Ние не можем да живее без слънце, без въздух и отстояние. Къщата ми става неизползваема. Този ПУП съсипва и нещастниците, които ще дойдат да живеят в тези сгради", категорична е Йорданова.

"В ПУП-а в, който е одобряват през 2016 година, тя не е заинтересована страна. Първият ПУП, който е регулирал всички сгради, тя е заинтересована страна там. Реално погледнато, при прегледа на всички документи се установи, че имотът на госпожата има неуредени сметки по регулацията. Подробният устройствен план не предвижда ниско етажно строителство – каквато е къщата на госпожа Йорданова", аргументира се главният архитект на район "Триадица" Иван Шишков. 

"По УПИ 12 имотът на клиента ми приема неправилна форма. Общината приема това като ъглов имот без динамично строителство – сиреч могат да правят почти каквото си искат", уточни адвокатът на Румяна Йорданова Николай Николов.

Вижте още в репортажа:

 

Коментари ( 0 )