България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Зимата идва: Температурите падат, очакваме и първия сняг

Днес над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна

15.11.2018 | 07:51 Редактор: Василена Василева
Зимата идва: Температурите падат, очакваме и първия сняг

Днес над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, ще има слаби валежи от дъжд. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

След обяд ще има временни разкъсвания над Западна и централните райони на Южна България. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, в Източна България след обяд временно ще се усили. 

Минималните температури ще останат високи и ще са между 5° и 10°, в югозападните райони по-ниски – между минус 2° и 3°, отбеляза още синоптикът.

През деня ще нахлува хладен въздух и максималните температури ще са между 7° и 12°. 

По Черноморието ще бъде предимно облачно със слаби валежи от дъжд. След обяд по северното крайбрежие ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 13°, а температурата на морската вода е 15-16°.

В планините облачността ще е по-често значителна, с временни разкъсвания над масивите на Западна България. На много места ще има валежи от сняг, под 1300 метра от дъжд примесен със сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен вятър от север-североизток. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 4°. 

В петък и събота ще преобладава облачно време. Температурите ще се понижават и на отделни места в Северна и Източна България е възможно да превали сняг. Количествата ще са несъществени, посочи Симеон Матев.