България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Петков за протестите - нелепо е да се представят за политическа манипулация

Бившият вътрешен министър коментира недоволството на гражданите и проблемите в управлението

14.11.2018 | 08:45 Редактор: Ивайло Николов
Петков за протестите - нелепо е да се представят за политическа манипулация

Бившият вътрешен министър Румен Петков коментира в студиото на "България сутрин" многобройните протести, общественият натиск и хилядното гражданско недоволство, което се изразява в различни градове в цялата страна, като каза, че тези протести са спонтанни и категорично се възпротиви на изразеното от друг бивш вътрешен министър Цветан Цветанов мнение, че зад уличното недоволство стоят координирани действия на БСП и президента Румен Радев.

"Има граждани, които са в някакви незабележими политически сили, които се опитват да си пришият протеста, едва ли не да се самообявят за организатори на протеста, което не е така", категорично заяви Петков пред Bulgaria ON AIR.

Бившият министър на вътрешните работи дори разкритикува още повече Цветанов като каза, че всяка поява на председателя на ПГ на ГЕРБ задълбочава кризата в партията на Бойко Борисов. 

Румен Петков говори и за различните скандали, които се случиха през последните месеци. По думите му за всички тях има решения, които могат да се вземат, но правителството създава впечатление, че действа под натиск.

"Аз мисля, че в парламента ефективна опозиция няма. Това е част от усещането на българите за безалтернативност, но от друга страна тези протести показват търсенето на решение", подчерта Петков. 

Той дори определи вицепремиера Валери Симеонов за котва, която потапя правителството и каза, че има проблеми, които не се решават, което по думите му значи, че няма как да се избегнат предсрочни парламентарни избори. 

Гледайте видеото с целия разговор.