България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Причината за протестите? Страхотна липса на справедливост, убеден е писател

Поддържаме здравето си с DMS кампании, посочи Емил Йотовски пред Bulgaria ON AIR

13.11.2018 | 09:06 Редактор: Тодор Петров
Причината за протестите? Страхотна липса на справедливост, убеден е писател

Страхотна липса на справедливост в последните 30-ина години в България. Това е нещото, което мъчи хората. Не цената на бензина.

Това подчерта пред Bulgaria ON AIR писателят Емил Йотовски, коментирайки протестите на хората, излизащи по площади и блокиращи пътища и магистрали, недоволни от качеството на живот у нас.

Той е събрал 50 причини за протестите на гражданите. По думите му, ако всичко в държавата е чудесно, то цената на бензина не би била проблем.

"Политическият елит е функция на хората по дефиниция. Щом вече ги разглеждаме като друга група, тези хора са чужди на обществото, на исканията му. В някаква степен те се държат неадекватно, нагло, объркано, чудещи се какво да правят", каза Йотовски в "България сутрин".

Той е на мнение, че живеем в премерен хаос, а хората протестират, защото вече няма какво да направят. Писателят обаче е категоричен, че исканите оставки няма да променят нищо, ако системата остане същата. 

"Това правителство е по-добро от предишното, което беше изключително безочливо. Сега поне имат желание да чуят за какво става въпрос", отбеляза той.

За Йотовски обаче няма съмнение, че "батакът ще продължи да се задълбочава", а хората ще продължат да бъдат още по-недоволни. Писателят призна, че се замисля как да напусне България, защото не иска детето му да расте в такава страна. 

"Хората със скъпите коли не виждат ужаса. В момента поддържаме здравето си с DMS кампании. Медицината в България е сведена до DMS", посочи с горчивина Йотовски, който има медицинско образование.

"Журналистиката  е унищожена, тя е тотално обезглавена", каза за финал писателят.

Вижте видеото с целия разговор.