България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Пътищата, които избираме": Откровенията на Съли Ерна

За пътят на един музикант - от депресията до хевиметъла, коментира Елена Розберг

12.11.2018 | 10:16 Редактор: Иван Берберов

Думите "всички сме хора и никой не се ражда рок звезда", принадлежат на световно известния музикант, вокалист и основен текстописец на хевиметъл групата Godsmack Съли Ерна. 

Той описва първите 30 години от живота си и израстването си като музикант в книгата "Пътищата, които избираме". В творбата се говори за невероятната способност на музиката да измъква хората от трудни ситуации – от залитането по алкохола, до депресията и живота в гетото.

"Благодаря на екипа на "Сиела". Животът на Съли е невероятен. Дори заслужава да бъде екранизиран. Той изкарва тежко детство и брутално юношество. Интересното при Съли е, че той е роден в САЩ, но е 100% италианец. Има една глава от книгата, която е изцяло посветена на Италия – за това кое го връща там", сподели преводачката на книгата Елена Розберг. 

В студиото на "България сутрин" гостенката отбеляза, че за Ерна музиката е страст. Самоизграждането при него е много активно, за да се превърне в човекът, който е, допълни тя. 

"Може и да няма образование, но при него животът е истинската школа. Той е минал през наркотици, психически проблеми, панически атаки. Малко хора са готови да разкрият толкова много за себе си. Книгата е за един щастлив и откровен музикант и тежкия му път. Творбата не е само за фенове на музиката му", посочи Розберг пред Bulgaria ON AIR.