България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Глас от БСП: Партията е самодостатъчна и агресивно посредствена

Отдалечаваме се от образа на реална алтернатива на властта, заяви Атанас Мерджанов

12.11.2018 | 09:02 Редактор: Иван Берберов
Глас от БСП: Партията е самодостатъчна и агресивно посредствена

Вчерашните мащабни национални протести съвпаднаха и с политическо събитие – пленума на БСП. От Левицата не пропуснаха да подкрепят исканията на хората, наричайки ги справедливи и правилни и допълниха, че са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на ГЕРБ, Бойко Борисов и "Патриотите". 

Проблемите на обществото и поведението на управляващите мина без особен отзвук, защото пленумът се отдаде на смяната на главния редактор на партийния вестник "Дума". 

"Вчерашният пленум потвърди необходимостта от адекватни политически действия – както вътрешнопартийни, така и в парламента. Надделя усещането, че политическите действия на БСП трябва да бъдат възприемани като алтернатива на сегашното управление. Ако Столетницата не е припозната като стабилна и единна във вътрешнопартиен план – никой няма да я възприеме като алтернатива", отбеляза Атанас Мерджанов от БСП.

Гостът в студиото на "България сутрин" поясни, че главният редактор на вестник "Дума" е много важна част от БСП, тъй като чрез него се прокарват идеите на БСП сред обществото. 

"БСП трябва да се готви за властта. Нищо чудно в тази скандална ситуация да дойдат предсрочни избори. Като че ли се отдалечаваме от образа на алтернатива на властта. Румен Овчаров правилно определи БСП като страдаща от самодостатъчност и агресивна посредственост", подчерта Мерджанов.

"На следващия конгрес БСП трябва да излезе като далеч по-обединена. Партията е показала, че в ключови моменти може да се консолидира и да постига значителни резултати. БСП трябваше да излезе със своя декларация за тези 29 години преход", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте видеото!