България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Дупки със стърчаща арматура пукат гуми в столичния кв. "Младост" 3... СО нехае

През 2017 г. жителите на блок 366 сами решават да асфалтират участъка, но това не дава необходимия резултат
Публикувана: От:

Улица в квартал "Младост" 3 е осеяна с дупки, което не би трябвало да е изненада. Проблемът тук е, че участъкът не е ремонтиран от толкова дълго време, че арматурата на пътя се е показала. На подадените до Столичната община жалби пък не се обръща внимание. Хората дори правят опити сами да закърпят участъците. 

Още по темата

 

Става дума за улицата пред блок 366 в квартал "Младост" 3. Тази година жителите на блока подават десетки сигнали до СО през имейл, но реакция няма. Година по-рано, през 2017 г., жителите решават сами да решат проблема си, като се пробват да асфалтират със собствени средства дупките, но и това не дава необходимия резултат.

"От СО ни връщат отговор, че тази улица не е в списъка с предвидените за ремонт. Аз живея повече от 30 години тук и не съм виждала улицата да се ремонтира. Състоянието на улицата обаче е критично", категоричен е един от жителите на блока.

По думите им инциденти вече рядко се случват, защото хората знаят дупките наизуст, но все пак случайни хора постоянно пукат гуми и си изкривяват джантите.

Оказва се, че освен асфалт, жителите от блока се грижат и за отводнителната система. Преди години роми открадват една от шахтите за отводняване. Затова жител се наема и прави скарата за шахтата, която върши своята работа вече няколко години.

Даниел Евлогиев от "Транспортна инфраструктура" към СО обясни пред Bulgaria ON AIR: "Списъкът на улиците, които трябва да бъдат ремонтирани, се подава от кмета. В същото време тази улица не присъства в този списък. На база на огледи обаче е установена необходимост за ремонт на тази улица и той ще бъде направен до края на годината".

Коментари ( 0 )