България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ВМРО: Ако поискаме Симеонов да си подаде оставката, се нареждаме до БСП и ДПС

Според Александър Сиди зад протеста на майките прозират политически искания, които не са техни

24.10.2018 | 08:31 Редактор: Ралица Братанова
ВМРО: Ако поискаме Симеонов да си подаде оставката, се нареждаме до БСП и ДПС

"Ние спираме да се държим по този начин и да се опитваме да обясняваме какво е искал да каже единият, какво е искал да каже другият, защо го е направил и така нататък. За нас "Обединени патриоти" съществува, ние продължаваме да работим напред, поставили сме си цели и искаме да изпълним нашата програма", заяви в студиото на "България сутрин" Александър Сиди от ВМРО.

Така депутатът коментира размириците в малката коалиция. За по-малко от две седмици лидерите на партиите НФСБ и "Атака" свалиха доверието си един от друг. 

"На нас ни писна, писна ни да играем арбитър в този мач. Искаме да продължим да работим по начина, по който сме го правили досега, за да изпълним програмата на правителството. Всичко друго са раздори, в които няма смисъл да влизаме", обясни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Напрежение в "Обединени патриоти" предизвика и изказването на Валери Симеонов за майките на деца с увреждания. 

По думите на Александър Сиди от ВМРО не подкрепят думите му, но не могат да свалят правителството. Според него зад протеста на майките са прозирали политически искания, които не са техни. Той обясни, че не могат да се съгласят с искането на оставка, защото по този начин ще се наредят до Корнелия Нинова и ДПС.

Относно вота на недоверие към кабинета "Борисов 3", който се гласува днес от депутатите, Александър Сиди коментира, че се съмнява БСП и ДПС да успеят да съберат 121 гласа, за да падне правителството.

Гледайте видеото с целия разговор.