България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Златна есен: Очаква ни слънчев ден с температури до 20°

Минималните температури ще са между 5° и 10°

23.10.2018 | 07:45 Редактор: Василена Василева
Златна есен: Очаква ни слънчев ден с температури до 20°

Днешният вторник ще бъде предимно слънчев. В сутрешните часове облачността ще се разкъсва и намалява и следобед над по-голямата част от страната слънчевите лъчи ще си преправят път. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

По-значителна ще се задържи облачността над планините и югоизточните райони, но валежи са малко вероятни. 

Минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните - между 15° и 20°. Амосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над крайните южни райони на Черноморието облачността ще е предимно значителна, но ще е почти без валежи. Над останалата част облачността временно ще намалее и ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са 17-19°, близки до температурата на морската вода.

Над планините облачността ще е предимно значителна, но до вечерта временно ще се разкъса и намалее. Валежи са малко вероятни.

"В средата на седмицата северозападният вятър ще се усили. С него по-късно през деня в сряда ще започне да нахлува студен въздух, който още през нощта срещу четвъртък ще обхване по-голямата част от страната", каза още Симеон Матев.

Облачността в сряда ще е променлива, по-често значителна, а в четвъртък – от запад намаляваща до слънчево време. На места по преминаващия студен атмосферен фронт ще има превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Значителни валежи не се очакват.